De Tour nadert een prachtige ontknoping; de Alpen vormen het decor voor geweldig slotspektakel. Voor ons Nederlanders is het na twee weken al één groot feest.

Tom Dumoulin als tweevoudig ritwinnaar, Bauke Mollema op plaats 2 in het algemeen klassement en als sleutelfiguur voor Froome in de bergen staat Wout Poels klaar voor zijn kopman!

Ook Dylan van Baarle en Tom Jelte Slagter hebben zichzelf al meerder keren getoond. De tandem Timo Roosen en Dylan Groenewegen komt tot nu toe ‘gewoon’ binnen de tijdslimiet aan en beiden hebben reeds laten zien dat zij thuishoren in de Tour. Kijkend naar de sprints is er nog werk aan de winkel binnen het team. Met de ervaring die Timo en Dylan opdoen als tandem, gaat het succes zeker komen! Het op elkaar inspelen en vooral niet remmen in de laatste kilometers, is een vak apart. Vaak ben je flexibeler en secuurder wanneer je dit met z’n tweeën doet, als de trein nog niet loopt.

Tip voor de begeleiding; ga de trein perfectioneren in de koersen vóór de Tour of erna maar niet tijdens! Jaren reed ik de tandem McEwen – Vierhouten. We hadden samen vier keer etappewinst en Robbie won twee keer de groene trui. Wij gebruikten de Giro als opwarming voor de Tour de France. Het aanscherpen van de snelheid en timing van positionering, resulteerde ook nog eens in de winst van 8 Giro etappes.

KNEET TOUR 1978 CHAMPS ELISEES

Een feestje in Parijs!

Of Bauke wint de Tour, of Wout is dé schakel voor de winst van zijn kopman Froome , of de tandem Timo -Dylan gaan de wereld verbazen op Avenue de Champs-Élysées, of Tom Dumoulin komt alleen aan en benut de laatste etappe als een intensieve tijdrittraining voor Rio.

Hoe het ook afloopt, de herinnering aan Gerrie Knetemann zijn overwinning op de Champs-Élysées in zijn magische jaar 1978, houden we graag in ere.