Goed voorbereid aan de start

Leuk dat je zondag meerijdt bij de 12e Gerrie Knetemann Classic! Hier vind je alle handige informatie om goed voorbereid aan de start te staan. Verspreid over deze pagina staan 5 tips voor een onvergetelijke editie.

Starttijden

Om 8.00 uur wordt het officiële startschot gelost. Bij inschrijving wordt geen indeling gemaakt. Je kunt zelf je starttijd bepalen.

8.00 – 9.30 uur
Start 75, 110 en 160 km

8.30 – 8.40 uur
Start vrouwen 75, 110 en 160 km

9.30 uur
Officieel startschot Kneet Kids Ride en vertrek 25, 45, 75 km

Olympisch Stadion

Middenterrein Olympisch Stadion
Olympisch Stadion 1
1076 DE Amsterdam
www.olympischstadion.nl

Parkeren & OV

Er is gratis parkeergelegenheid op industrieterrein Schinkel – afslag 7 Slotervaart. Dit is 300 m. van het Olympisch Stadion.

Ook kan je gratis parkeren bij het Velodrome, Sloterweg 1045 in Amsterdam (5 km van Olympisch Stadion). Met herkenbare pijlen word je naar het Olympisch Stadion geleid.

Bereikbaar: A4 – Afslag 1 (Sloten). Na 300 meter neemt u de rotonde 3/4. Parkeerplaatsen aan je linkerhand.

Tevens kan je op zondag gratis parkeren in de Fred Roeskestraat en directe omgeving van het Olympisch Stadion, beperkte parkeerplaatsen.

Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het Olympisch Stadion. Op het Stadionplein is het wegens verbouwing niet meer mogelijk te parkeren.

Openbaar vervoer
Vanaf Amsterdam Centraal Station tramlijnen 16 en 24, halte Stadionplein. Vanaf Amsterdam Sloterdijk, Zuid-WTC, Rai, Duivendrecht en Bijlmer metrolijn 50, halte Amstelveenseweg, 10 minuten lopen.

Afhalen startbewijzen & kleding

Zondag 10 september van 7.00 – 9.30 uur

Je ontvangt een infomail met je startnummer in de week van het evenement. De startbescheiden kan je ophalen op vertoon van deze mail bij de balie ‘afhalen startbewijzen’

Teaminschrijving
De contactpersoon kan de startbescheiden van het gehele team afhalen bij de balie ‘Teaminschrijving’.

Business teams
Doe je mee met een bedrijventeam? Dan ben je vanaf 7.00 uur van harte welkom in de speciale VIP tent op het middenterrein voor een uitgebreid ontbijt. Bij de entree van dit VIP gedeelte kan jouw teamcaptain de startbewijzen en consumptiemunten van jullie team ophalen. Na afloop van de Gerrie Knetemann Classic ben je welkom in de VIP tent voor een pasta maaltijd.

Weersverwachting

Vandaag is er geregeld zon met vooral vanmiddag ook flink wat stapelwolken en bestaat er maar een kleine kans op een lokale bui. Eind van de middag zal de bewolking vanuit het westen gaan toenemen. De temperatuur loopt in Amsterdam op naar ongeveer 18 graden en in de loop van de dag zal de zuidwestenwind gaan toenemen tot matig en later op de middag naar vrij krachtig, windkracht 4 of 5. Kortom het weer tijdens de Gerrie Knetemann Classic ziet er goed uit!

Tip 1: Pelican Rouge warmt je op

Voorafgaand aan de start, bij het ophalen van je startbescheiden, biedt Pelican Rouge je een kopje koffie aan. De perfecte manier om een fris aan de start te staan.

Bewaakte fietsenstalling

Bij de finish is er een bewaakte fietsenstalling. Hier kun je als deelnemer gratis gebruik van maken. De fietsenstalling is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Als je je fiets ergens anders neerzet, hou hem dan altijd in de gaten of vraag iemand anders je fiets in de gaten te houden.

Stuurbordje met chip

Het stuurbordje geeft toegang tot ravitailleringspost(en) en Olympisch Stadion.

Op de achterkant van het stuurbordje zit een chip. Bevestig het stuurbordje duidelijk zichtbaar, waarbij de onderkant vrij naar beneden is gericht. Het stuurbordje mag je na afloop houden als aandenken

Parcoursen

De routes vertrekken vanuit het Olympisch Stadion Amsterdam in zuid-oostelijke richting. Vanaf Amsterdam voeren vijf attractieve routes over 25, 45, 75, 110 en 160 km door het Groene Hart, ’t Gooi en de natuurgebieden van de Ankeveense en Loosdrechtse plassen. De routes zijn gepijld met de herkenbare We Are Cycling pijlen.

Google Maps
Bekijk hier de routes in Google Maps.

Relive videos
Bekijk hier de routes in onze Relive videos.

GPX bestanden
Download hier de GPX-bestanden.

Tip 2: prachtige plekjes om naar uit te kijken
Alle routes van de Gerrie Knetemann Classic zitten boordevol mooie plekjes. Een aantal gebieden om naar uit te kijken:

 • Oud-Loosdrecht, kenmerkt zich door groen gebieden omgeven door water
 • Zwarte Ruiter, karakteristieke Hollandse molen omgeven door struiken
 • Zandpad, landelijke weg langs de smalle rivier de ‘Vecht’
 • Bosbaan, het Amsterdamse bos staat internationaal bekend vanwege de roeiwedstrijden bij de Bosbaan
 • Ouderkerkdijk, fietsen langs de Amstel is en blijft een geweldige ervaring

Verzorging onderweg

Ravitailleringsposten
Op de route ontvang je uitgebreide bevoorrading. Op de routekaart vind je de locaties. Per post zijn er fietsenstallingen, toiletten en is er muziek.

De verzorging op de posten bestaat uit
– Water en isotone sportdrank van 3Action
– Koffie en thee
– Fruit (bananen)
– Koeken
– Energy repen en gels van EatNatural en Duursport.nl
– LIK Natural Energy Gel

Motorbegeleiding & EHBO
Het motorbegeleidingsteam houdt mede de veiligheid in de gaten evenals het controleren van gedrags- en verkeersregels van de deelnemers. EHBO wagens op de route zijn te bereiken onder het telefoonnummer op het routekaartje. Wanneer een ambulance ter plaatse dient te komen, dien je direct 112 te bellen.

Reparatieservice
FietsNed reparatieservice is aanwezig bij de start en op de route. Op het infokaartje vind je het telefoonnummer van de reparatieservice. De auto’s van de reparatieservice kunnen vanwege drukte op de route soms extra tijd nodig hebben om bij je te komen.

Mysports & Aktiefoto
MySports maakt persoonlijke HD filmbeelden welke je na afloop kunt vinden bij de uitslag op de website. Deze worden gratis aangeboden.

Aktiefoto is op diverse locaties op de routes aanwezig. Na afloop kun je de persoonlijke foto’s vinden op www.aktiefoto.nl door je startnummer in te voeren.

Tip 3: unieke Tijdrit

Voor de liefhebber is er aan het einde van de routes 75 km, 110 km en 160 km, een individuele tijdrit over 2 km op het parcours van Sloten. Hier kan je het gevoel van een echte tijdrit ervaren. Het parcours van de tijdrit is gelegen op zo’n 4 km voor de finish.

Tijdritklassementen worden opgemaakt voor jongeren (< 23 jr.), volwassenen en 50+, zowel voor dames als heren. Na afloop worden de tijden en HD filmbeelden gepubliceerd op de website. De chip achter op het stuurbordje registreert de tijd.

Finish

De finish in het Olympisch Stadion sluit om 17.00 uur.

Tip 4: op de foto met de Kneet

Na de finish wacht een welverdiende en unieke herinneringsmedaille op je. Ook staan er in het Olympisch Stadion diverse grote foto’s van Gerrie Knetemann waarmee jij op de foto kan gaan als blijvende herinnering aan jouw deelname aan deze unieke toertocht.

Kleed- en douchegelegenheid

In het Olympisch Stadion, Phanos zijn kleedkamers en douches gratis beschikbaar. Tevens zijn er toiletten in vak K en L – trap op bij eretribune (naast de Start).

Er zijn helaas geen kluisjes aanwezig om waardevolle spullen achter te laten.

Tip 5: We Are Women Proof

Steeds meer vrouwen zitten op de fiets en dat moedigen wij aan!

De Gerrie Knetemann Classic is Women Proof. Dit houdt in dat we rekening houden met de behoeftes van fietsende vrouwen.

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc’s bij de verzorgingsposten
 • Aparte wc’s bij de start- en finishlocatie
 • Aparte startmogelijkheid voor vrouwen
 • Tijdritklassementen voor vrouwen
 • Speciale catering