Informatie Gerrie Knetemann Classic

Fiets jij mee? Bekijk dan de ‘goed voorbereid’ pagina met handige info!

Cyclo-toeristische tocht

De Gerrie Knetemann Classic is een cyclo-toeristische tocht. Routes over 25, 45, 75, 110 en 160 km gaan door het Groene Hart, ’t Gooi en langs de natuurgebieden van de Vinkeveense en Loosdrechtse plassen.

De Gerrie Knetemann Classic is geen wedstrijd en er wordt geen eindklassement opgemaakt. Wel is er voor de liefhebbers een individuele tijdrit over 2 km op het parcours van Sloten.

Start- en finish

Middenterrein Olympisch Stadion
Olympisch Stadion 1
1076 DE Amsterdam
www.olympischstadion.nl

Afhalen startbewijzen

Zondag 10 september van 7.00 – 9.30 uur

Je ontvangt een infomail met je startnummer in de week van het evenement. De startbescheiden kan je ophalen op vertoon van deze mail bij de balie ‘voorinschrijving’

Teaminschrijving
De contactpersoon kan de startbescheiden van het gehele team afhalen bij de balie ‘Teaminschrijving’.

Pelican Rouge warmt je op

Voorafgaand aan de start, bij het ophalen van je startbescheiden, biedt Pelican Rouge je een kopje koffie aan.

Bewaakte fietsenstalling

Bij start en finish is er een bewaakte fietsenstalling. Hier kun je als deelnemer gratis gebruik van maken.

Als je je fiets ergens anders neerzet, hou hem dan altijd in de gaten of vraag iemand anders je fiets in de gaten te houden.

Stuurbordje met chip

Het stuurbordje geeft toegang tot ravitailleringspost(en) en Olympisch Stadion.

Op de achterkant van het stuurbordje zit een chip. Bevestig het stuurbordje duidelijk zichtbaar, waarbij de onderkant vrij naar beneden is gericht. Het stuurbordje mag je na afloop houden als aandenken

Parkeren & OV

Er is gratis parkeergelenheid op industrieterrein Schinkel – afslag 7 Slotervaart. Dit is 300 m. van het Olympisch Stadion.

Ook kan je gratis parkeren bij het Velodrome, Sloterweg 1045 in Amsterdam (5 km van Olympisch Stadion). Met herkenbare pijlen word je naar het Olympisch Stadion geleid.

Bereikbaar: A4 – Afslag 1 (Sloten). Na 300 meter neemt u de rotonde 3/4. Parkeerplaatsen aan je linkerhand.

Tevens kan je op zondag gratis parkeren in de Fred Roeskestraat en directe omgeving van het Olympisch Stadion, beperkte parkeerplaatsen.

Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder het Olympisch Stadion. Op het Stadionplein is het wegens verbouwing niet meer mogelijk te parkeren.

Openbaar vervoer
Vanaf Amsterdam Centraal Station tramlijnen 16 en 24, halte Stadionplein. Vanaf Amsterdam Sloterdijk, Zuid-WTC, Rai, Duivendrecht en Bijlmer metrolijn 50, halte Amstelveenseweg, 10 minuten lopen.

Starttijden

Om 8.00 uur wordt het officiële startschot gelost. Bij inschrijving wordt geen indeling gemaakt. Je kunt zelf je starttijd bepalen.

8.00 – 9.30 uur
Start 75, 110 en 160 km

8.30 – 8.40 uur
Start vrouwen 75, 110 en 160 km

9.30 uur
Officieel startschot Kneet Kids Ride en vertrek 25, 45, 75 km

Finish

De finish in het olympisch stadion sluit om 17.00 uur.

Kleed- en douchegelegenheid

In het Olympisch Stadion, Phanos zijn kleedkamers en douches gratis beschikbaar. Tevens zijn er toiletten in vak K en L – trap op bij eretribune (naast de Start).

Er zijn helaas geen kluisjes aanwezig om waardevolle spullen achter te laten.

VERZORGING ONDERWEG

Ravitailleringsposten
Op de route ontvang je uitgebreide bevoorrading. Op de routekaart vind je de locaties. Per post zijn er fietsenstallingen, toiletten en is er muziek.

De verzorging op de posten bestaat uit
– Water en isotone sportdrank
– Koffie en thee
– Fruit (bananen)
– Koeken
– Energy repen en gels
– LIK Natural Energy Gel

Motorbegeleiding & EHBO
Het motorbegeleidingsteam houdt mede de veiligheid in de gaten evenals het controleren van gedrags- en verkeersregels van de deelnemers. EHBO wagens op de route zijn te bereiken onder het telefoonnummer op het routekaartje. Wanneer een ambulance ter plaatse dient te komen, dien je direct 112 te bellen.

Reparatieservice
Reparatieservice is aanwezig bij de start en op de route. Op het infokaartje vind je het telefoonnummer van de reparatieservice. De auto’s van de reparatieservice kunnen vanwege drukte op de route soms extra tijd nodig hebben om bij je te komen.

Mysports & Aktiefoto
MySports maakt persoonlijke HD filmbeelden welke je na afloop kunt vinden bij de uitslag op de website. Deze worden gratis aangeboden.

Aktiefoto is op diverse locaties op de routes aanwezig. Na afloop kun je de persoonlijke foto’s vinden op www.aktiefoto.nl door je startnummer in te voeren.

We Are Women Proof

Steeds meer vrouwen zitten op de fiets en dat moedigen wij aan!

De Gerrie Knetemann Classic is Women Proof. Dit houdt in dat we rekening houden met de behoeftes van fietsende vrouwen.

  • Aparte kleedkamers en douches
  • Aparte wc’s bij de verzorgingsposten
  • Aparte wc’s bij de start- en finishlocatie
  • Aparte startmogelijkheid voor vrouwen
  • Tijdritklassementen voor vrouwen
  • Speciale catering

Unieke Tijdrit

Voor de liefhebber is er aan het einde van de routes 75 km, 110 km en 160 km, een individuele tijdrit over 2 km op het parcours van Sloten. Hier kan je het gevoel van een echte tijdrit ervaren. Het parcours van de tijdrit is gelegen op zo’n 4 km voor de finish.

Tijdritklassementen worden opgemaakt voor jongeren (< 23 jr.), volwassenen en 50+, zowel voor dames als heren. Na afloop worden de tijden en HD filmbeelden gepubliceerd op de website. De chip achter op het stuurbordje registreert de tijd.