Morgen is het dan zover. De renners gaan in Düsseldorf van start voor de 104e editie van de Tour De France. Allemaal hebben zij gepiekt met als doel 110% fit te zijn op zaterdag 1 juli.

De afgelopen weken was het samenstellen van de ideale Tour poule  hét onderwerp van gesprek bij menig bedrijf!

Ook het wielrennen kijken gaat kwadratische vormen aannemen de komende weken. Hopelijk zitten we met z’n allen regelmatig op het puntje van de bank te smullen van de strijd die we voorgeschoteld krijgen.

Na al dat tv- en livestream geweld is het natuurlijk hoog tijd om zelf weer op de fiets te stappen. Ook dit gaat eenvoudiger als je, net als de profs, een paar data in je agenda hebt staan waarin je wilt pieken!

We geven je alvast twee data van fantastische evenementen om samen met je collega’s of vrienden uit de Tourpoule aan deel te nemen.

8 augustus 2017 in Voorburg –  TeamTijdrit tijdens de BinckBank Tour 
Hier kan je met 4 collega’s/ vrienden over het 9 kilometer lange parcours van de profs razen en jullie tijd vergelijken met profs als Tom Dumoulin. Hij rijdt in zijn ééntje later op de dag dezelfde afstand. Hoe gaaf is dat?

10 september 2017 in Amsterdam – 12e Gerrie Knetemann Classic
De Gerrie Knetemann Classic is een prachtige toertocht die je kan rijden met je eigen bedrijven/vriendenteam, maar natuurlijk ook individueel. De Start en finish is op de historische grond het Olympisch Stadion in Amsterdam!

Met deze doelen in je agenda stap je makkelijker op de fiets voor je eigen rondje tussen alle tv uren door.

Ook de professionals leven van doel naar doel. Dit wordt ook wel periodiseren genoemd. Niet iedere prof staat aan de start in de Tour de France en voor deze groep is de BINCKBANK Tour de uitgelezen mogelijkheid zich te tonen klaar te zijn voor het najaar.

Wil je weten wat in Tom Dumoulin zijn agenda rood staat omcirkeld?
‘Het winnen van de BINCKBANK Tour en het WK tijdrijden staan op mijn lijst’ aldus Tom.

Zorg jij ook dat je er met je team klaar voor bent?

 

Aart Vierhouten

Meer tips?
Boek: Ik, de wielrenner van Aart Vierhouten
Aart was 14 jaar beroepsrenner. Hij deelt graag zijn kennis.