Event info

Fiets zondag 29 september 2024 mee met hét Amsterdamse wielerfeest van het jaar! Een prachtige tocht door het trainingsgebied van de Kneet. Dit is jouw ideale zondag op de fiets!

Deze volledig verzorgde toertocht start en finisht in het Flevopark in Amsterdam. Met routes van 75, 120 en 165 km kan iedereen meefietsen. Geniet van de mooiste wegen door ‘t Gooi en over de Utrechtse Heuvelrug

Blijf na de finish ook zeker nog even napraten op het finish feest. Geniet na van de tocht bij de zondagmiddagborrel en waag een dansje op de beats van de DJ. Het belooft als vanouds weer een onvergetelijke dag op de fiets te worden.

Goed voorbereid

Waar kan ik mijn fiets stallen?
Bij start-finish kun je je fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling. Hou onderweg en op de verzorgingsposten zelf je fiets in de gaten of gebruik een fietsslot.

Wordt mijn startbewijs ook verstuurd naar een adres in het buitenland?
Heb je een adres buiten Nederland opgegeven bij je inschrijving? Dan wordt je startbewijs niet thuisgestuurd. De envelop met startbescheiden kun je dan ophalen bij de helpdesk op het evenemententerrein.

Kan ik ook op de E-bike meedoen?
Jazeker, ook e-bikes zijn welkom. Hou er wel rekening mee dat de verzorgingsposten ingericht zijn op racefietsers. Er zijn bijvoorbeeld geen oplaadpunten voorzien. Verder geldt er voor alle deelnemers een helmplicht, dus ook voor e-bikers. 

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het wielerfestival vast te leggen. Ook zal er een aftermovie gemaakt worden. Na afloop van de tocht vind je de foto’s op onze Facebookpagina.

Deelnemersfotografie
Ook zullen er onderweg fotografen van Marathon Photos aanwezig zijn om foto’s van de deelnemers te maken. Deze kun je achteraf bekijken en bestellen via Marathon Photos Live.

Kan ik de GPX bestanden van de routes downloaden?
In de week voorafgaand aan het evenement ontvangen alle ingeschreven deelnemers van ons de laatste informatie per mail. In deze mail ontvang je ook een link naar de GPX bestanden van de routes.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar.

Na de finish
Na afloop van het evenement nodigen we je graag uit om na te genieten op het finish feest.  Op het finish feest zijn stands van onze partners, is er muziek en geniet je van een heleboel gezelligheid. De perfecte gelegenheid om verhalen uit de wisselen met je fietsvrienden.

Programma zondag 29 september

Vanaf 8.00 uurAfhalen startbewijzen
8.30 – 9.15 uurStartmogelijkheid 165 km
9.00 – 10.15 uurStartmogelijkheid 120 km
10.00 – 11.00 uurStartmogelijkheid 75 km
17.00 uurSluiting finish

Onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat zijn de routes?
Klik hier voor alle informatie over de routes.

Hoe laat kan ik starten?
De start zal plaatsvinden in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke startwave je wilt starten.

Startwave wijzigen
Wil je wijzigen van startwave, dan kun je dit zelf aanpassen in jouw dashboard, mits de gewenste wave nog niet is uitverkocht.

Waar kan ik mijn stuurbordje ophalen?
Heb jij bij het inschrijven gekozen voor startbescheiden ophalen? Dan kun je deze ophalen bij de start van het evenement. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een email met meer informatie.

Wanneer wordt mijn stuurbordje thuisbezorgd?
Heb je bij het inschrijven ervoor gekozen om jouw stuurbordje thuisbezorgd te krijgen. Dan kun je deze in de week voorafgaand aan het evenement op het door jou ingevulde adres verwachten. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen via jouw dashboard.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het stuurbordje, deze dient de koper van het stuurbordje te betalen om het stuurbordje op naam te zetten.

Hoe bereik ik het evenemententerrein?
De Gerrie Knetemann Classic start en finisht in het Flevopark in Amsterdam. Het adres is Valentijnkade, 1098 XA Amsterdam.

We raden iedereen aan om zo veel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer naar het eventterrein te reizen. Dit is beter voor het milieu en gezelliger.

Openbaar vervoer
De startlocatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit station Amsterdam Muiderpoort is het ongeveer 5 minuten fietsen naar het Flevopark. Reizigers vanuit Amsterdam Centraal zijn na 10 minuten fietsen bij het eventterrein.

Is technische assistentie aanwezig?
Heb je onderweg problemen met je fiets of ondersteuning nodig? Dan kun je beroep doen op het noodnummer. Dit nummer staat op de infokaart die je bij jouw startbescheiden ontvangt. De organisatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe om je te helpen. Let wel op, zorg ervoor dat je fiets in goede staat is als je aan de start verschijnt.

Wat is een toertocht?
De Gerrie Knetemann Classic is een recreatieve toertocht. Het is dus geen wedstrijden en daarom is er ook geen tijdsregistratie. Deelname aan deze compleet verzorgde toertocht is mogelijk voor ieder niveau. Er zijn verschillende afstanden, zo is er voor iedere deelnemer een uitdagende afstand en parcours. Bekijk onze wat is een toertocht pagina voor meer informatie.

Zijn er verzorgingsposten onderweg?
We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 a 50 km een verzorgingspost waar je even rustig bij kunt komen en je energieniveau een boost kunt geven met o.a. koeken, vers fruit, sportdrank en hoogwaardige sportvoeding van Amacx.

75 km

120 km

165 km

Locatie

Adres

Openingstijden

 

45

45

Strandhuys Nijkerk

Zeedijk 1a, 3861 MD Nijkerk

10:00 – 12:15 uur

 

 

76

SV Valleivogels

Willaerlaan 123, 3925 HM Scherpenzeel

11:00 – 12:00 uur

49

93

137

Wielerclub “De Adelaar”

Kininelaantje 3, 1216 BZ Hilversum

11:00 – 14:00 uur

Do you care about cycling?
Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.

 

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt op de dag zelf nog kiezen welke afstand je gaat rijden. Dit hoef je niet door te geven aan de organisatie.