Vorige edities

Zomerse 15e Editie

Na vier jaar keerde op zondag 10 september de Gerrie Knetemann Classic weer terug. 45 jaar na “het jaar van de Kneet”, werd de liefde voor fietsen weer gevierd bij deze toertochtklassieker. Vanuit het gezellige Amsterdamse Flevopark stonden er drie routes op de planning door onder andere ’t Gooi en de Utrechtse Heuvelrug.

2023
2019

SFEERVOLLE WIELERDAG VOOR JONG EN OUD TIJDENS DE 14E GERRIE KNETEMANN CLASSIC

Genieten door de bril van Kneet. Dat was het motto voor de deelnemers van de 14e Gerrie Knetemann Classic. Met een aangenaam zonnetje verzamelden de deelnemers zich op de historische grond van het Olympisch Stadion. Klokslag 9 uur gaf Gré Knetemann het officiële startsein voor hét Amsterdamse wielerfeest van het jaar, ter nagedachtenis aan de Kneet.

GENIETEN TIJDENS EEN SFEERVOLLE 13E GERRIE KNETEMANN CLASSIC

Een gemoedelijke sfeer en veel lachende gezichten in het Olympisch Stadion Amsterdam. Om 8:00 uur gaven Gré Knetemann en de stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel het officiële startsein voor de 13e editie van deze sfeervolle Amsterdamse wielerklassieker.De routes van 25, 75, 110 en 160 kilometer voerden de 2.500 deelnemers langs de mooiste plekjes van het Groene Hart en het plassengebied. Onderweg troffen de deelnemers het, met droog weer, windkracht 4, 20 graden en in de middag een stralend zonnetje was het heerlijk fietsen.

2018
2017

GESLAAGDE EN ZONNIGE 12E EDITIE EDITIE MET 2700 DEELNEMERS

Al voor zonsopkomst melden de eerste enthousiaste deelnemers zich in het sfeervolle Olympisch Stadion voor de twaalfde editie van de Gerrie Knetemann Classic. De unieke toertocht ter ere van de charismatische oud-wielrenner Gerrie Knetemann staat bij veel wielerliefhebbers vast in de agenda en trok dit jaar 2700 deelnemers. De vooraf voorspelde regen bleef uit. Sterker nog: af en toe een nazomerse zon en frisse wind maakte de slogan ‘Genieten door de bril van Kneet’ volledig waar.

2006

Eerste Gerrie Knetemann Classic

2006

Eerste Gerrie Knetemann Classic

Jaarlijks wordt ter nagedachtenis aan Gerrie Knetemann zijn Classic georganiseerd. De Kneet overleed op 2 november 2004.

De eerste editie werd georganiseerd 9 september 2006. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een wielerevenement voor jong en oud.