gerrie-knetemann-classic-4

Gerrie Knetemann Classic weer terug op de toertochtkalender

Op zondag 10 september keert de Gerrie Knetemann Classic weer terug op de toertochtkalender. Dit Amsterdamse wielerfestijn is de ideale zondag op de fiets ter nagedachtenis aan Gerrie Knetemann. Op het programma staan drie afstanden: 75, 120 en 165km met een wielerfestival na de finish. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk.

45 jaar na ‘het jaar van de Kneet’ De 15e editie van de Gerrie Knetemann Classic is extra bijzonder. Het is namelijk 45 jaar na ‘het jaar van de Kneet’. De legendarische Gerrie Knetemann wist in 1978 twee etappes te winnen in de Tour de France en reed enkele etappes in de gele trui. In hetzelfde jaar wist hij ook wereldkampioen te worden. In zijn professionele carrière heeft Knetemann dertien keer de Tour de France gestart, heeft 10 etappewinsten op zijn naam staan en evenaart daarmee Joop Zoetemelk en Jan Raas.

Dit jaar is de dochter van Gerrie Knetemann, Roxane Knetemann, nauw betrokken bij deze toertocht. De organisatie is blij met de actieve betrokkenheid vanuit Roxane bij de organisatie van de Gerrie Knetemann Classic en kijkt uit naar onze samenwerking.

De ideale zondag op de fiets De Gerrie Knetemann Classic is voor de recreatieve wielrenner de ideale zondag. Deze volledig verzorgde toertocht start en finisht in het Flevopark in Amsterdam. De routes gaan over de mooiste wegen ‘t Gooi en de Utrechtse Heuvelrug waar Gerrie Knetemann van genoten zou hebben. Tijdens de tocht zijn er diverse verzorgingsposten waar er een breed assortiment aan fruit, repen en sportvoeding van Amacx beschikbaar is voor de deelnemers.

Ook naast de fiets is het genieten. Bij de start is er goede koffie aanwezig en na de finish is er alle tijd voor een uitgebreide zondagmiddagborrel met DJ.

Inschrijven Vanaf vandaag is het mogelijk om je individueel of als groep in te schrijven. Voor groepen zijn er mogelijkheden om de deelname te upgraden met compleet verzorgde pakketten inclusief gereserveerde biertafel en consumpties. Tot en met 26 juni geldt er het gereduceerde sprinterstarief. Inschrijven kan via https://www.gerrieknetemannclassic.nl/

We Are Cycling We Are Cycling organiseert meer dan 50 compleet verzorgde fietsevents in België, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Oostenrijk voor gepassioneerde fietsers van elk niveau. In Nederland staan er naast de Gerrie Knetemann Classic nog zes toertochten op de agenda, waaronder de Ronde van Nijmegen, Kastelentour en Harbour Tour. Bekijk de volledige kalender via https://www.wearecycling.nl/

Deel dit bericht

Meer nieuws