gkc23-7

Zomerse 15e editie

Na vier jaar keerde op zondag 10 september de Gerrie Knetemann Classic weer terug. 45 jaar na “het jaar van de Kneet”, werd de liefde voor fietsen weer gevierd bij deze toertochtklassieker. Vanuit het gezellige Amsterdamse Flevopark stonden er drie routes op de planning.

Op deze warme zondag was het al vroeg druk in het Flevopark, waar het evenemententerrein dit jaar was. Om 8.30 uur gingen de fietsers van de langste route op pad: 165km door onder andere ’t Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. De drie verzorgingsposten op deze route waren zeer welkom!

Om 9.00 uur was het tijd voor een bijzonder startmoment, Roxane Knetemann en haar moeder Gré Knetemann kwamen alle deelnemers van dit startmoment succeswensen. Roxane Knetemann fietste vervolgens ook een stuk van de route mee met de deelnemers. Vanwege de hoge temperaturen kozen meerdere deelnemers voor een kortere afstand, zo ging er om 10.00 uur ook weer een mooi peloton van start. Onder deze deelnemers was er ook een grote groep vrouwen vanuit Fietsvrouwen.cc aanwezig.

Vanuit het Flevopark konden de fietsers snel het stedelijk gebied achter zich laten en genieten van kilometers langs het water. Zo trokken de deelnemers langs het historische Muiden richting het Gooimeer. De deelnemers op de 75km bleven aan de zuidelijke kant, terwijl de deelnemers op de lange afstanden via Flevoland rondom het Gooimeer en vervolgens het Eemmeer fietsten.

Onderweg waren er meerdere verzorgingsposten ingericht, waarbij iedereen zijn inmiddels lege bidons kon bijvullen met water of sportdrank van Amacx. Ook lag er hier sportvoeding en andere versnaperingen klaar.

Na een ronde om Amersfoort voor de deelnemers op de lange routes en Hilversum voor de deelnemers op de kortere route, kwam iedereen weer samen bij de verzorgingspost bij GWC De Adelaar. Vanaf hier was het nog 30 kilometer richting de finish via de diverse plassen in ’t Gooi en het Amsterdam-Rijnkanaal. 

Na de finish stonden de verfrissende drankjes van VIT-HIT al direct klaar voor alle deelnemers. Hier kon iedereen in de schaduw uitgebreid napraten over deze zomerse zondag op de fiets met de zomerse hitjes van de DJ op de achtergrond. Ook was dit het moment om de TrueBike van TrueKinetix uit te testen én natuurlijk de herinneringsfoto te maken bij de photobooth.

Het We Are Cycling toertochten seizoen zit er bijna op, op zondag 17 september is de laatste Nederlandse toertocht op de kalender: de Harbour Tour. Het is nog mogelijk om je in te schrijven voor deze experience toertocht door de Rotterdamse haven.

Deel dit bericht

Meer nieuws